Eten, drinken, slapen – plaatsen in Eindhoven

Het voordeel van steden in verandering is dat ze een groot innovatiepotentieel hebben. Oude dingen gaan weg en er moeten nieuwe dingen worden gecreëerd. Creatieve geesten voelen gelukkig hun kans in de tijdspanne tussen de terugtrekking en de herinrichting en creëren spannende dingen voordat de stedenbouwkundige zijn commerciële en vaak saaie planning realiseert.
 

Ik heb je al verteld dat ontwerpers in Eindhoven de oude industriële gebouwen als atelier gebruiken. Maar er valt nog veel meer te ontdekken. Goede restaurants, bars en zelfs een hotel hebben het industriële gebouw zelf ontdekt en prachtige dingen gecreëerd. Een spannende sfeer die gewoon leuk is.
 

Wil je iets drinken?

Ook al raad ik u hier enkele restaurants aan, het eten is eigenlijk maar een bijzaak. Ik wil u niet vertellen over de culinaire hoogstandjes, maar over de bijzondere plaatsen. Het eten was overal erg lekker en de wijn was uitstekend.

Rene Kerkwijk is een zeer bekende politicus in Eindhoven. De meeste mensen die geïnteresseerd zijn in design in Nederland kennen waarschijnlijk zijn meubels van afvalhout. Al in 2010 verhuisde hij zijn bedrijf naar een voormalige Philipsfabriek. Veel ruimte en een goed oog voor de commercial hebben een echte Piet-Hein-Eek wereld gecreëerd. Een enorme hout- en metaalwerkplaats, een showroom en een galerie, een winkel met allerlei designproducten, ateliers voor andere ontwerpers en kunstenaars en een restaurant.

Ook al past zijn ontwerp niet helemaal bij mijn smaak, toch vind ik een bezoek aan Piet Hein Eek spannend. Het zien van design, het kopen van design en een direct zicht in de productiehal zijn een geweldige mix. En de sfeer in het restaurant ernaast is gewoonweg geweldig. Er is genoeg ruimte in het restaurant, zelfs een DAF kan er in passen.

Net als het restaurant van Piet Hein Eek ligt Radio Royaal net buiten het centrum van Eindhoven. En ja, natuurlijk ook in een voormalig Philips-gebouw.

De weg daarheen moet u niet schuwen tijdens uw bezoek aan Eindhoven. Als je van oude industriële hallen houdt, zul je me aardig vinden en verliefd worden op het restaurant. Wat een prachtige plek! Veel ruimte, veel om naar te kijken en je kunt de koks ook hun werk zien doen.